K show 2022 u retrospektivi

Petočlani tim naših kolega iz tehničkih odjela – istraživanje i razvoj, proizvodnja te održavanje i automatizacija, putovao je prošli tjedan kako bi posjetio najveći svjetski sajam plastike i gume – K show. Tijekom tri dana u kojima su sudjelovali imali su priliku povezati se s kolegama iz industrije i istražiti različite trendove u tehnologijama, proizvodima i uslugama relevantnim za naš rad.

Zamolili smo Vidu, voditelja projektnog tima, da nam kaže o iskustvu i izlagačima:

Sve u svemu, tim je jako zadovoljan putovanjem. Sajmovi su i dalje važno mjesto susreta za otkrivanje trendova u industriji i zanimljivih aplikacija te za izgradnju i održavanje osobnih odnosa s dobavljačima. Sastanci s drugim sudionicima sajma bili su vrlo produktivni i poslužit će kao veliki doprinos našim budućim projektima koji se tiču ​​dizajna proizvoda i poboljšanja procesa proizvodnje.

Također, bilo je lijepo vidjeti neka poznata lica i imati vremena popričati s kolegama iz drugih tvrtki.

Tomislav se osvrnuo na ovogodišnju temu:

Ovogodišnje izdanje sadržavalo je važne teme u kružnoj ekonomiji i digitalizaciji, koje su važne u našoj trenutnoj closed-loop proizvodnji i budućim planovima za automatizaciju i rast. Bilo je zanimljivo vidjeti kako izlagači predstavljaju svoje inovacije i kako integriraju te principe na način koji je ekonomski, tehnički i ekološki održiv.

Kao proizvođači plastike, svjesni važnosti i golemog opsega primjene ovog materijala, smatramo da industrija treba odgovorno pristupiti izgradnji razumnog sustava ponovne uporabe i recikliranja plastičnih proizvoda na način koji služi svim dionicima u procesu.

 

Dok tim završava svoja izvješća, veselimo se K showu 2025!