Dan planete Zemlje 2022: Projekti održivosti

Kao firmi, a posebno proizvodnoj firmi, važno nam je voditi računa o održivosti. Načela odgovornog upravljanja sirovinama, polurpoizvodima i škartom, ključni su za naše poslovanje. Oni su dio naših proizvodnih procedura i određeni su našim sustavom upravljanja kvalitete, kao i sustavom društvenog upravljanja.

Kako smo prošli tjedan slavili Dan planete Zemlje, željeli smo podijeliti naše nedavne projekte vezane uz održivost.

BIORAZGRADIVI MATERIJALI

Tijekom prošle godine predstavili smo naše prve biorazgradive proizvode u našoj liniji za njegu –

https://ma-com.net/care/ 

Koristimo bio-bazirani, 100% razgradivi materijal, koji bez ikakvih dodatnih aditiva u proizvodnji ima glatku, mat površinu. Materijal je trenutno dostupan u našim čašama od 250 ml, koje se sada mogu upariti s držačima za čaše, kao i standardnom ponudom različitih poklopaca za čaše. https://ma-com.net/drinking-set/ 

biodegradable reusable cup

NOVO RECIKLAŽNO DVORIŠTE

Cilj nam je imati potpuno zatvoren krug u pogledu upotrebljivosti materijala u našim proizvodnim pogonima. Kako povećavamo kapacitete, nedavno smo odlučili prošriti postojeće reciklažno dvorište i pojačati procedure oko gospodarenja otpadom.

Neki od ključnih izazova u vezi s ovom temom i dalje su nedostatak sustava podrške i mreža za recikliranje u regiji. Sa svoje strane nastojimo podići svijest o problemu kroz obuku, edukaciju i svakodnevni rad.

 

DIREKTIVA ZA JEDNOKRATNE PLASTIČNE PROIZVODE

Kako je stupila na snagu tzv. direktiva za jednokratne plastične proizvpde– Direktiva (EU) 2019/904 Europskog parlamenta i Vijeća od 5. lipnja 2019. o smanjenju utjecaja određenih plastičnih proizvoda na okoliš, implementirali smo nove zahtjeve – zahtjevi za označavanje i označavanje proizvoda pokrivenih tom direktivom. Sada imamo potpuno dostupne naše polipropilenske čaše za jednokratnu upotrebu za prodaju s kornjača ikonom.