Obuka mentora praktične nastave

U prošlom tjednu, trojica naših kolega su sudjelovali na Obuci mentora praktične nastave, edukaciji organiziranoj od strane Pedagoškog zavoda Mostar, Zavoda za školstvo Mostar, Fondacije Helvetas Moja Budućnost, Agencije za ekonomski razvoj Prvi Korak Konjic te Asocijacije poduzetnika Hercegovine – čiji je MA-COM član.

Ova edukacija je još jedan MA-COM-ov korak prema stalnom poboljšavanju programa za učenike i studente u našoj firmi, kojim nastojimo mladima iz Hercegovine na što kvalitetniji način u tijeku njihovog obrazovanja približiti industriju 4.0.

Velik dio programa stručne prakse, kojeg već nekoliko generacija izvodimo u suradnji s tehničkim srednjim školama iz Stoca i Mostara te Fakultetom strojarsta, računarsta i elektrotehnike, je upravo mentorstvo, kroz koje učenicima i studentima približavamo sve procese proizvodnje aktivnim uključivanjem u rad svih odjela, a pod nadzorom svojih mentora.

Tijekom trodnevne obuke, naše su kolege imale priliku, između ostaloga, učiti o ulozi mentorstva tijekom adolescencije, komunikaciji s učenicima i studentima na praksi, tehnicakam evaluacije i praćenja praktikanata.  Kao i nakon svake druge završene edukacije, kolege su napisale osvrt o sadržaju i načinima na koje možemo unaprijediti svoje procedure. Kolega s odjela održavanja i razvoja, Dario Babić, je rekao slijedeće:

Ova mi je obuka dala dodatnu motivaciju za učenjem i sticanjem što više znanja o poslu koji obavljan, tako da bih ga mogao što bolje prenijeti na svoje kolege i praktikante.

Zapratite nas na

IG: https://www.instagram.com/macom.stolac/

FB: https://www.facebook.com/MaCom-1634375