Praksa tijekom pandemije

Studentice s mentorima na zadnji dan prakse

Već tri godine radimo s Fakultetom stojarstva, elektronike i računarstva kako bismo osigurali kvalitetnu stručnu praksu za studente kroz izazovan program rada i punu integraciju studenata u tim i procese firme. Ove smo godine imali priliku raditi s tri studentice završne godine strojarstva – Ivom Soldo, Marom Proletom i Vedranom Perić.

Došle su početkom trećeg mjeseca, što znači da u vrlo skorom roku program rada je imao neočekivan zaokret. U proglašenom stanju pandemije, djevojke su, za razliku od mnogih studenata, nastavile svoju stručnu praksu. Bile su tu kroz cijeli proces dizajniranja i proizvodnje zaštitne opreme kojom smo opskrbili mnoge zdravstvene institucije i druge firme u državi, u suradnji s njihovim fakultetom, Intera tehnološkim parkom i Klasterom metala i plastike.

 

Vedrana je u vezi svoje stručne prakse rekla sljedeće:

Studentska praksa u Ma-comu za mene je jedno veliko i lijepo iskustvo kojeg ću pamtiti kao važan korak na završetku mog studiranja. Ovdje sam mnogo novih stvari vidjela, naučila i praktično razvila dosadašnje znanje u ugodnom okruženju s divnim kolegama.

Djevojke su crtale, testirale i sudjelovale u proizvodnji zaštitnih vizira, držača za maske i drugih proizvoda koji su dio našeg stalnog asortimana. Zahvaljujemo studenticama na suradnji tijekom ovog izazovnog vremena i želimo im mnogo sreće u karijeri.

Zahvaljujemo djevojakma na divnim darovima <3