COVID-19: odgovor realnog sektora – prve serijski viziri u BiH
Pojavom prve zaražene osobe u Hercegovini, javnost se upoznaje s nedostatkom osnovnih zaštitnih sredstava u zdravstevnim ustanovama. Na našu incijativu, u suradnji s Klasterom metala i plastike , Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike SUM te Intera tehnološkim parkom smo pokrenuli prvu serijsku proizvodnju zaštitnih vizira u državi.
U svega nekoliko sati prvi su prototipi bili u SKB Mostar na testiranju kod zdravstvenik djelatnika, a u roku 24 sata od potvrde dizajna, izrađeno i isporučeno je prvih 140 komada. U sljedećem tjednu smo donirali u ime Klastera preko 2000 komada SKB Mostar, KB Dr. Safet Mujić, bolnice Nova Bila, Nevesinje te regionalnim domovima zdravlja.
Ovim se putem osobito želimo zahvaliti našim partnerima u projektu: Klasteru metala i plastike , Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike SUM te Intera tehnološkom parku. Ovako brzim i ujedinjenim odgovorom realni sektor u Hercegovini je pokazao da je senzitivan prema potrebama zajednice i spreman doprinijeti rješavanju ozbiljnih situacija u kojima smo se našli. Nastavljamo suradnju s mnogim partnerima u cijeloj regiji kojima smo rado isporučili prototipne vizire kako bi pomogli brzi početak serijskih proizvodnji i u drugim gradovima.
Potičemo sve koji su to u mogućnosti da pomognu zdravtvenim ustsnovama i drže se svih preporučenih sigurnosnih mjera.
#macomteam #stayhome